Burning Van Abbemuseum

1 november 2011

Ook dit jaar is een conservator van het Van Abbemuseum, Annie Fletcher, deel van het artistieke GLOW team. Verantwoordelijk voor twee projechten in de stad: Op het 18 Septemberplein start War Veteran Vehicle . Het werk bestaat uit een militair voertuig dat voor het Nederlandse leger is ingezet in oorlogsgebieden. Dit voertuig vuurt projecties, als ware het munitie, af op gevels in de stad. De geprojecteerde beelden zijn citaten van nationale/lokale veteranen en familie. Langs de Dommel is de kinetische lichtinstallatie Binary Waves geplaatst waarin licht, beweging, toonhoogte volgens een vloeiende golfbeweging toe- en afnemen.

En natuurlijk is er nog meer: in samenwerking met Baltan Laboratories presenteert het Van Abbemuseum ook een GLOW Side Event. Het project split flow van de Japanse kunstenaar Hiroaki Umeda; een spectaculaire lichtinstallatie in de lange gang van het museum. Meer info op de site van het Van Abbemuseum.

Ten slotte is de projectie Burning Van Abbemuseum te zien op de gevel van het museum. Dit project was in 2006 bij de opening van de allereerste GLOW editie te zien en wordt op veler verzoek herhaald.

Het Eindhovense lichtkunstfestival GLOW verbindt in de route voor 2011 twee jubilarissen met elkaar, de 55-jarige Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en het 75-jarige Van Abbemuseum. Dit wordt gesymboliseerd door een laserstraal die beide instellingen door de lucht aan elkaar koppelt. (Ook GLOW beleving op het hoofdgebouw)

De installatie van Hiroaki Umeda is te bezoeken in het Van Abbemuseum van 5 tot en met 12 november 2011, op zondag t/m donderdag van 18:00 tot 23:00 uur en op vrijdag en zaterdag van 18:00 tot 0:00 uur. Toegang via de achteringang aan de Stratumsedijk 2. Bezoekers kunnen in het Museumcafé terecht voor een drankje en hapje!

Lees ook deze bespiegelingen

Polycrisis

Polycrisis

Ooit moest ik het meervoud van crisis beschrijven, want op school kreeg ik strafwerk van de rector; een opstel. Het...

Cities of Things

Cities of Things

Een van de belangrijkste veranderingen die onze relatie met technologie bepalen is de rol die machine-intelligentie...

Water dwingt tot samenwerken

Water dwingt tot samenwerken

Als je in het leven niemand vertrouwt, heb je geen fijne tijd. Als je wilt samenwerken, moet je ook uitgaan van de...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *