Innovatie in de Troonrede

20 september 2011

In de troonrede aandacht voor de economische positie van Nederland in Europa. Maar wat doen wij daar dan echt aan? Toeleverende technologiebedrijven kunnen ervoor zorgen dat onze innoverende OEM’s in eigen land, en die in het buitenland (waaronder groeilanden als  China) hun internationale klanten goed kunnen blijven bedienen. Hoe kunnen we daar praktisch aan bijdragen? Door een open hightech toeleveranciersketen vanuit deze Brainport regio te vormen. Van bedrijven en vooral mensen die vanuit het hart werken, elkaar vertrouwen, en precompetetief allianties smeden rondom business projecten. Dat is nogal bijzonder.

Donderdag komen meer dan 200 directeuren van bedrijven die toeleveren in de industrie in Nederland naar het Brainport Industries congres op de High Tech Campus, om hier met elkaar over te praten, en te luisteren naar oa Amandus Lundqvist, boegbeeld van het topteam High Tech Systemen en Materialen, en Marc Hendrikse, afgevaardigde vanuit het kleinere bedrijfsleven voor dit topteam (NTS-Group) en tevens voorzitter van Brainport Industries.

PS Deze bedrijven functioneren alleen goed als er technische topmensen werken. Die moeten opgeleid worden. Dus inderdaad, laat je kinderen hun wis- en natuurkundehuiswerk goed maken…!

Lees ook deze bespiegelingen

Polycrisis

Polycrisis

Ooit moest ik het meervoud van crisis beschrijven, want op school kreeg ik strafwerk van de rector; een opstel. Het...

Cities of Things

Cities of Things

Een van de belangrijkste veranderingen die onze relatie met technologie bepalen is de rol die machine-intelligentie...

Water dwingt tot samenwerken

Water dwingt tot samenwerken

Als je in het leven niemand vertrouwt, heb je geen fijne tijd. Als je wilt samenwerken, moet je ook uitgaan van de...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *