OPENLIGHT (ILI) in Beijing

28 september 2011

…vervolg van blog op ILI website: “CCTV kwam zo met camera’s een van de cilinders binnenlopen… De studenten lieten net in een van de andere cilinders burgemeester Rob van Gijzel de drie lichtinstallaties zien, dus we weten niet of en wanneer het uitgezonden wordt.

OPENLIGHT, het creatieve lab van het Intelligent Lighting Institute uit Eindhoven, opende vandaag officieel de drie grote industriele cilinders in het Holland Pavilioen in Beijing. Drie installaties ‘Light through Culture’ als bijdrage aan de Beijing Design Week, en onderdeel van een grote Nederlandse presentatie met de DDFA. Lees ook www.openlight.nl/blog.

Twaalf studenten van de TU/e en de Tsjinghua university uit Beijing hebben dit werk in slechts twee weken gerealiseerd. En dus niet thuis iets gebouwd, dat verscheept en elders weer in elkaar gezet… Maar echt ter plekke in Beijing twee dagen met mensen praten (schoonmakers, kinderen, een bycicle repair man etc) om de locale themas te begrijpen. Dan keuzes maken welke proposities, design/technische licht-ideeen bedenken, en de systemen in vijf dagen bouwen!

Artikel in Bedrijvig Brabant door Carina Weijma (Publicatie voor bedrijven in Zuidoost-Nederland) (PDF)

Lees ook deze bespiegelingen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *