Nanotechnologie voor kankeronderzoek

NLdse hightech laat in Japan zien wat er op gezondheidsgebied gebeurt!

Van 14-17 februari 2017 bracht een groep Nederlandse nanotechnologie bedrijven Tokyo in Japan. Deze handelsmissie was belangrijk voor Eindhovense nanotech bedrijven zoals AMSYSTEMS Center van TNO en TU/e, DoMicro, Holst Centre, SCIL en Simbeyond. In samenwerking met het Innovatie-netwerk van de Nederlandse ambassade presenteerden de bedrijven zich met pitches, een persbijeenkomst, en een Holland High Tech paviljoen op de internationale NanoTech Expo2017. Met ruim 1.400 exposanten en 50.000 bezoekers is de Nanotech Expo op de ‘Big Site’ locatie in Tokyo een van ’s werelds grootste op nanotechnologie gerichte beurzen; een toegang tot de Aziatische markt.

De topsector High Tech Systems & Materials zorgde voor versteviging van de nanotech propositie met de nationale hightech branding ‘Holland High Tech’ en een paviljoen op deze grote internationale beurs. De Holland High Tech branding is 7 jaar geleden door Carwei in opdracht van het topteam HTSM en in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken ontwikkeld en wordt inmiddels breed uitgedragen door ambassades, RVO, hightech brancheverenigingen en anderen. Fantastisch dat deze profilering in ieder land waar Nederlandse hightech afzetgebied heeft een versteviging van de propositie van de betrokken Nederlandse nanotech bedrijven in het buitenland betekent. 

De bedrijven hebben goede zakelijke en onderzoekscontacten met Japanse bedrijven gehad. Maar ook hebben zij elkaars topkwaliteit nog beter leren kennen. Zo kan er in Eindhoven nog nauwer samen worden gewerkt.

Nanotechnologie

Nanostructuren kunnen ervoor zorgen dat een zonnecel dezelfde hoeveelheid licht vastlegt met dunnere lagen van het dure materiaal silicium. Met biologische moleculen kunnen kankercellen worden gedood zonder schade aan het omringende gezonde weefsel aan te richten. En met nanotechnologie kan snel en goedkoop longontsteking opgespoord worden.

Enthousiasme bij overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen

De Nederlandse ambassadeur in Japan, Aart Jacobi: “Ik feliciteer de Nederlandse delegatie van harte met de uitgereikte Special Award voor de beurspresentatie. De Nederlandse hightech sector presenteert zich wederom uitstekend in Japan.” Ook directeur Jasper Wesseling (ministerie van Economische Zaken), die als lid van het topteam HTSM aanwezig was, sprak zijn complimenten uit voor de samenwerking. “Nano is mega!.” Innovatieraad Jan-Hein Chrisstoffels van de Nederlandse ambassade in Tokyo: “Nederland staat bekend om zijn pragmatische mentaliteit, zijn slimme toepassing van technologie, zijn samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid. Japan kent een grote hightech industrie, en investeert jaarlijks 150 miljard euro aan R&D.” Dick Koster, zakelijk directeur NanoNextNL: “Het doel van deze missie was om nieuwe op nanotechnologie gebaseerde producten en diensten van Nederlandse bedrijven en onderzoekscentra te tonen die zijn voortgekomen uit NanoNextNL. Een bezoek aan de Nanotech 2017 is daarbij vooral voor start-up ondernemers een unieke kans om direct contact en ervaring op te doen met de Japanse en bredere Aziatische zakencultuur en zo sneller en bewuster de stap naar deze omvangrijke markt te kunnen maken. Bezoekers van grote potentiële Japanse eindgebruikers, zoals Hitachi, Panasonic, Sharp en diverse distributeurs hebben interesse getoond in het productportfolio van de bedrijven.

 

 

Lees ook deze bespiegelingen

Polycrisis

Polycrisis

Ooit moest ik het meervoud van crisis beschrijven, want op school kreeg ik strafwerk van de rector; een opstel. Het...

Cities of Things

Cities of Things

Een van de belangrijkste veranderingen die onze relatie met technologie bepalen is de rol die machine-intelligentie...

Water dwingt tot samenwerken

Water dwingt tot samenwerken

Als je in het leven niemand vertrouwt, heb je geen fijne tijd. Als je wilt samenwerken, moet je ook uitgaan van de...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *