NTS-Group

26 mei 2010

Strategisch advies  (mei 2008 – heden)

De directie van de NTS-Group vroeg in 2008 mijn communicatieadvies bij de sluiting van een fabriek in Nederland en een joint-venture met een Israëlisch bedrijf, Shemer. Ik omschreef nav kritische vragen ambitie en kernwaarden van de NTS, en een zg copyplatform als basis voor communicatie over de joint venture. Q&A’s, persberichten, interne mededelingen, brieven etc.

Nav aangescherpte missie/visie/promise schreef ik een operationeel communicatieplan voor de gehele Group, adviseerde mbt een communicatiestructuur en interne en externe media voor de Group. Ik organiseerde een pitch mbt selectie van een extern communicatiebureau dat het merk NTS-Group visueel vorm zou geven. De NTS-huisstijl en media zoals internet en twee NTS-magazines Accelerate werden op basis van deze visie vormgegeven. Sindsdien vraagt de directie mijn advies/betrokkenheid mbt de communicatie bij (internationale) overnames en doorstarten van bedrijven. Met diverse directeuren van NTS werkmaatschappijen in de Group scherpte ik visie, missie en belofte voor hun bedrijf aan. In 2009 bezocht premier Balkenende de NTS-Group om het effect van de economische maakbedrijven in de regio ZuidOost Brabant te zien. Ik organiseerde en leidde dit bezoek en de pers, en werkte samen met de EVD.

Mijn aanpak draagt bij aan het streven van de NTS om de meest gerespecteerde leverancier te zijn binnen haar vakgebied van opto-mechatronische modules en systemen, en ‘partner of choice’ voor haar klanten. Met kritische vragen scherp ik de blik van de directie. Mijn ervaring in het communicatievak bij technologie bedrijven zoals bij ASML (klant van NTS) en begrip van de technologiemarkt draagt bij aan het overzien van de complexe situaties in de hightech eco-structuur, en advisering op directieniveau te bieden. NTS heeft door de structurele aanpak een professionele uitstraling naar de buitenwereld, en positioneert zich nu volgens haar ambitie.

Download de voledige casebeschrijving

Over de NTS-Group:

De NTS-Group is een internationale eerstelijns toeleverancier in de hightech industrie voor internationale klanten. De NTS-Group omvat als system supplier een groot aantal bedrijven voor het ontwikkelen en maken van opto-electronische systemen en modules voor toonaanevende OEM’s wereldwijd. Met haar bedrijven in Nederland, Tsjechië, Israël en China kan de groep flexibel inspelen op de wensen van de markt. De unieke en internationale krachtenbundeling van bedrijven binnen de NTS-Group zorgt ervoor dat klanten in korte doorlooptijd succesvol machines van hoge kwaliteit kunnen leveren aan hun markt, en tegen competitieve prijzen. www.nts-group.nl

Lees ook deze bespiegelingen

Holland High Tech branding

Holland High Tech branding

Holland High Tech - Positionering van de Nederlandse high-tech sector Het topteam High Tech Systemen en Materialen...

Brainport Industries

Brainport Industries

Strategische Communicatie en advisering Oktober 2010 tot op heden De regio Brainport rond Eindhoven kent een uniek...

Woodcircle – Van Abbemuseum

Woodcircle – Van Abbemuseum

Crowdfunding Woodcircle – Richard Long - voor het Van Abbemuseum, Eindhoven Augustus - oktober 2011 Kunstwerk...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *