Verdienmodel + waardenmodel

In de Paradijslaan bij de Grote Berg, centrum Eindhoven, scheppen Annemoon Geurts en Koen Rijnbeek een internationaal podium voor de creatieve industrie. En voor gastronomie liefhebbers! Met Creative Suites in Kazerne en Loods bieden zij een sterrenrestaurant, hotelkamers en vergadersuites. En een top-ontmoetingsplek en expositieruimte voor kunstenaars, engineers, designers, muzikanten etc.

Het bijzondere in mijn ogen is het ‘revolving’ karakter in dit grootse plan. Het 24/7 restaurant en hotel vormen ahw een middel om naast hun economische verdienmodel een waarden-model op te zetten. Een deel van de verdiensten van dit hotel en restaurant stellen ze namelijk ter beschikking als startkapitaal voor jonge designers. Met als doel om tezamen met andere disciplines, zoals technologiebedrijven, aan projecten waaronder maatschappelijke oplossingen te werken. Dus iets teruggeven aan de samenleving. Denk maar eens aan ons aller uitdaging, de vergrijzing: gezamenlijk brainstormen en ontwerpen van een mooie en technisch functionerende rollator lijkt me niet verkeerd. Kazerne zet met dit plan een prachtig gecombineerde maatschappelijke en financiële doelstelling neer in onze maatschappij, waarin men gewoonlijk gericht is op het vergroten van de zak met geld op het einde van de rit.

De Raad van Cultuur waarschuwt de cultuursector voor onrealistisch dromen. De cultuursector zelf moet de handen uit de mouwen steken om cultureel ondernemerschap te laten zien. Kazerne toont hier initiatief. Creative Suites initieert met Kazerne en Loods een nieuw ‘waardenmodel’, een innovatief economisch model. Dit ruilen van waarde gebeurt ook door kapitaal, tijd, expertise en netwerk te ruilen voor producten, projecten en diensten. Een positief geluid en een pragmatische aanpak. Op een bijzondere locatie in Eindhoven, die zo een herbestemming naar behoren krijgt: Kazerne, Loods en alle bijgebouwen  op de hoek waar de Paradijslaan de Grote Berg kruist. Tijdens hun pop-up restaurant EAT DRINK DESIGN in de Dutch Design Week, waar ze al jaren furore mee maken, kun je al in Loods komen kijken en eten. Een combinatie van lust voor het oog in een ruige omgeving, en eten van topkok Edwin Severijns. Kwaliteit voor alle zintuigen.

De Gemeente Eindhoven steunt dit plan van harte (zie filmpje hieronder). Steun hen ook financieel om dit op te zetten! Er is natuurlijk behoefte aan kapitaal, ook in een waardenmodel 😉 Lees www.kazerne.com en neem contact met Annemoon Geurts van Creative Suites / Kazerne op.

Lees ook: Cultuur-plus in Kazerne & Loods (PDF)/ door Rob Schoonen in Eindhovens Dagblad van 22 mei 2012

Lees ook deze bespiegelingen

Polycrisis

Polycrisis

Ooit moest ik het meervoud van crisis beschrijven, want op school kreeg ik strafwerk van de rector; een opstel. Het...

Cities of Things

Cities of Things

Een van de belangrijkste veranderingen die onze relatie met technologie bepalen is de rol die machine-intelligentie...

Water dwingt tot samenwerken

Water dwingt tot samenwerken

Als je in het leven niemand vertrouwt, heb je geen fijne tijd. Als je wilt samenwerken, moet je ook uitgaan van de...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *